BIOGRAFIA

Sílvia Isach Saumell és una artista visual multidisciplinar especialitzada en video mapping. Utilitza les tecnologies artístiques digitals en el procés creatiu de la seva obra però sense renunciar a les tradicionals.
Nascuda el 1986 a Sant Pere de Riudebitlles, des de ben petita ha estat vinculada a l’art. Els anys a l’Escola de dibuix i pintura Josep Gual, la fotografia i l’afecció a la música van fomentar el seu interès per les arts i que, com a conseqüència, en desenvolupés la seva carrera artística i professional. El 2008 es va llicenciar en Belles Arts en l’especialitat d’imatge a la Universitat de Barcelona. Des d’aleshores, la seva passió per la imatge i per treballar conceptes de manera creativa mitjançant la transformació visual de les superfícies li permet combinar la seva labor en el camp de les arts visuals i el videomapping, també coneguda com a Sínoca, amb la fotografia artística i documental i la docència.
Isach és una de les precursores del video mapping a Catalunya i amb projecció internacional. Ha creat un ampli ventall de projectes de mapping arquitectònic en edificis emblemàtics nacionals i en països com Alemanya, França, Japó, Aràbia Saudita i Bielorússia, així com instal·lacions i diferents espectacles multimèdia. En reconeixement a la seva trajectòria, el 2021 ha estat guardonada amb el premi Dones d’Empresa de la FEGP. El 2017 va guanyar el primer premi al Lumen Sitges, el 2015 el segon premi al Festival of Lights de Berlín (Alemanya), el 2012 el primer premi a la Battle VJ del Festival Novela de Toulouse (França), el 2009 el primer premi del certamen fotogràfic Patrimoni Cultural de Vilanova i la Geltrú, entre d’altres.