Sílvia Isach Saumell, també coneguda pel nom artístic de Sínoca, és una artista visual especialitzada en video mapping i fotògrafa. Llicenciada en Belles Arts en l’especialitat d’Imatge per la Universitat de Barcelona i Postgrau en Fotografia Documental per l’IEFC. Nascuda el 1986 a Sant Pere de Riudebitlles, Penedès, des de ben petita ha estat vinculada a l’art. La seva trajectòria artística és transversal, ha transitat pel dibuix, la pintura, el collage, la fotografia i el vídeo.
La seva obra parteix de pròpies experiències i reflexions de caire social abordant-ne allò intrínsec amb una presència constant del simbolisme. L’arquitectura i l’humanisme, la dimensió emocional de l’ésser humà, són els protagonistes del seu treball artístic.

Alimentant-se de la cultura contemporània, i paral·lelament a la fotografia, els seus inicis en les arts new media es remunten als visuals en directe el 2006. Ha compost i combinat vídeo a temps real interactuant amb el so en diferents projectes musicals i actuant en reconegudes sales i festivals nacionals i internacionals, passant per països com França, Itàlia i Suïssa. Dins dels paràmetres dels nous mitjans audiovisuals, va portar la tècnica més enllà amb la projecció mapping, treballant conceptes de manera creativa tot transformant les superfícies visualment. Isach és una de les precursores del video mapping a l’Estat i amb projecció internacional. Ha creat un ampli ventall de projectes de mapping arquitectònic en edificis emblemàtics de Catalunya, Alemanya, França i ciutats d’Àsia, així com instal·lacions i diferents espectacles multimèdia per esdeveniments corporatius i culturals, també interactuant amb altres disciplines com la dansa i el teatre.

En reconeixement al seu treball, el 2023 ha estat guardonada amb el LUX Or en fotografia documental (Espanya) i amb el tercer premi a l’Schlosslichtspiele Karlsruhe (Alemanya). El 2021 va rebre el premi Estela Dones d’Empresa de la FEGP (Gran Penedès), el 2017 va ser la guanyadora al Lumen Sitges, el 2015 va obtenir el segon premi al Festival of Lights de Berlín (Alemanya), el 2012 el primer premi a la Battle VJ del Festival Novela de Toulouse (França), el 2009 el primer premi del certamen fotogràfic Patrimoni Cultural de Vilanova i la Geltrú, entre altres nominacions.