BIOGRAFIA

Sílvia Isach Saumell, també coneguda pel nom artístic de Sínoca, és una artista visual especialitzada en video mapping i fotògrafa.
Nascuda el 1986 a Sant Pere de Riudebitlles, des de ben petita ha estat vinculada a l’art. La seva trajectòria artística és transversal, ha transitat pel dibuix, la pintura, el collage, la fotografia i el vídeo.
Els seus projectes catalitzen experiències i pensaments abordant allò intrínsec amb una presència constant del simbolisme i sota la influència del surrealisme, el cinema expressionista alemany i l’art abstracte.

Alimentant-se de la cultura contemporània i amb l’afecció per la música, paral·lelament a la fotografia documental i artística, els seus inicis en les arts new media es remunten als visuals en directe el 2006. Ha compost i combinat vídeo a temps real interactuant amb el so en diferents projectes musicals i actuant en reconegudes sales i festivals nacionals i internacionals, passant per països com França, Itàlia, Suïssa i Bielorússia. Dins dels paràmetres dels nous mitjans audiovisuals va portar la tècnica més enllà amb la projecció mapping, treballant conceptes de manera creativa tot transformant les superfícies visualment. Isach és una de les precursores del video mapping a l’Estat i amb projecció internacional. Ha creat un ampli ventall de projectes de mapping arquitectònic en edificis emblemàtics de Catalunya, Alemanya, França, Japó i Aràbia Saudita, així com instal·lacions i diferents espectacles multimèdia per esdeveniments corporatius i culturals, també interactuant amb altres disciplines com la dansa i el teatre.

En reconeixement al seu treball, el 2023 ha estat guardonada amb el tercer premi a l’Schlosslichtspiele Karlsruhe (Alemanya), el 2021 amb el premi Dones d’Empresa de la FEGP (Gran Penedès), el 2017 amb el primer premi al Lumen Sitges, el 2015 amb el segon premi al Festival of Lights de Berlín (Alemanya), el 2012 amb el primer premi a la Battle VJ del Festival Novela de Toulouse (França), el 2009 amb el primer premi del certamen fotogràfic Patrimoni Cultural de Vilanova i la Geltrú, entre d’altres.