Fotografia digital, 2019

Catarsi és l’exteriorització i expressió visual, de forma simbòlica, dels diferents estats emocionals pels que va passar Sílvia Isach durant la lluita per la vida i pèrdua del seu pare. Es tracta de l’obra més intimista i profunda que l’artista ha realitzat fins al moment i està formada per fotografies de gran format en les que s’hi combinen les idees amb la tècnica i el treball amb la matèria. Un projecte reflexiu que Isach ha madurat per alliberar i expressar sentiments d’una alta càrrega emocional com són l’impacte de la diagnosi, la ràbia, l’esperança, la impotència, l’angoixa i el buit en la pèrdua.
Sílvia Isach ha emprat la fotografia com a llenguatge per expressar la dualitat entre la contenció i la revelació creant imatges que parlen de diferents estats d’ànim i, per aquest motiu, són formalment diferents entre elles. Cada fotografia l’ha treballat de manera independent buscant la millor forma d’encarnar el sentiment en qüestió tenint en compte molts detalls com el material, el color, la textura, l’angulació, l’espai, entre altres. El resultat són imatges dissemblants que en la seva unió formen un tot i que exterioritzen i volen generar emocions de les experiències viscudes per l’artista durant el procés afectiu.
Per tal que el recorregut vivencial per les imatges sigui més immersiu, l’exposició és interactiva i cada imatge inclou un codi QR amb una peça sonora creada pel compositor musical Roger Subirana.

EXPOSICIÓ ITINERANT

Exposició de l’obra a l’Espai Josep Romeu de Vic.
Del 2 al 28 de març de 2020

Exposició de l’obra a l’Ajuntament Vell de Calella.
Del 18 de gener al 29 de febrer de 2020

Exposició de l’obra a la Sala d’Exposicions Municipal de Piera.
Del 22 de novembre al 8 de desembre de 2019

Exposició de l’obra a Can Rovira de Sant Hilari Sacalm.
Del 31 d’octubre al 21 de novembre de 2019